New York – Los Angeles taxival

2011.04.30. 11:35

New York-ban nem nehéz taxit fogni. A kiváló tömegközlekedés ellenére rengetegen használják sárga taxikat a városban. Reptérre, vagy buliba menet kétségkívül nagy segítség az USA-ban csak cab-nek hívott szolgáltatás, de egy kontinens átszelésére vannak költséghatékonyabb megoldások.

Egy jó kaland minden pénzt megér. Ezt járhatott a New York-i John Belitsky fejében is, mikor elhatározta, hogy szülővárosa és Los Angeles közti távolságot taxival teszi meg. A két város között azonban nem kevesebb, mint 4000 kilométer van, ami még az ottani üzemanyag-tarifával számolva is izmos.

Belitsky beavatta barátját, Dant is, aki kapott az alkalmon, így már csak egy elvetemült sofőrre volt szükség. Miután a legtöbb taxis kiröhögte őket, a LaGuardia repülőtéren rátaláltak Mohammed Alamra, aki kerek 5000 dollárért vállalta az utat. (csak viszonyításként, két első osztályra szóló New York – Los Angeles repülőjegy ára 3500 dollár)

„Hatalmas kaland volt” – mondta Belitsky, akit a kalandvágy mellett taxisofőr édesapja sokat hangoztatott mondata hajtott, miszerint „Nincs taxis, aki ilyen messzire elvisz”

„New York zsúfolt. Ott rengeteg az ember és az autó, itt pedig néhol senkit sem láttunk. Az enyém volt az egész út.” – foglalta össze Mohammed