Nagy hajtás lesz a német gyáraknál

2011.12.11. 18:20

A nagy kereslet miatt a tervezetthez képest rövidebb ideig fog leállni az év végén a termelés a prémium kategóriás autók gyártóinál Németországban.

A Wirtschaftswoche beszámolója szerint a BMW összeszerelő üzemek maximális kapacitással dolgoznak, ezért a termelési igazgató szerint négy üzemben - München, Regensburg, Oxford, Spartanburg - az év végén mindössze egy hétre fog leállni a gyártás.

A Mercedes szóvivője azt mondta a lapnak, hogy náluk is csak egy hétig tart majd a szünet, csupán a sindelfingeni központi gyárban lesz kéthetes leállás az új S osztály gyártásának előkészületek miatt. Az Audinál is teljes egészében le vannak kötve a kapacitások, a társaság szóvivője szerint az értékesítés rekordot fog dönteni az idén és meg fogja haladni az 1,3 millió darabot.

A Porschénél is mindössze egy hétig tart majd az év végi szünet a 911-eseket gyártó stuttgarti gyárban. Lipcsében - ahol a Panamera és a Cayenne modelleket gyártják - két hétig nem fognak dolgozni, de januártól a jelenlegi kettő helyett három műszak lesz az egyre erősebb kínai keresletnek köszönhetően. Az Opelnél a bochumi gyárban rövidül le a munkaszünet - a gyárban egészen december 23-ig fognak dolgozni - olyan nagy a kereslet a Zafira Tourer iránt. A többi üzemben már a karácsonyt megelőző héten leáll a gyártás.