Külföldi lesz az Év Autója Amerikában

2011.12.16. 12:57

Közzétették azt a kétszer három autóból álló listát, amelyből két év autóját választanak majd. Egy szem Ford árválkodik rajta, és az is Európából érkezett.

Hagyományosan a januári Detroit Motor Show-n teszik közzé, hogy mely típusoknak ítélik az Év Autója, illetve az Év Szabadidő-autója díjat, de már most nyilvánosságra hozták, hogy melyik az a hat autó, amelyek közül a két győztes kikerülhet. A személyautók közül a Ford Focus, a Hyundai Elantra és az amerikai VW Passat került az esélyesek közé, míg a SUV-ok közül a BMW X3-as, a Honda CR-V és a Range Rover Evoque lett a három jelölt. Meglepetésre olyan új típusok viszont kimaradtak, mint az Audi A6-os, vagy a felújított Chrysler 300C, amelyeket sokan komoly esélyesnek tartottak.

A listából látványosan kimaradtak a valódi amerikai modellek, hacsak a Ford Focust nem tekintjük amerikai típusnak, amelyet ugyan gyártanak Észak-Amerikában is, de a tervei Európában készültek. Az eredményhirdetést január 9-én tartják, így akkor derül ki, hogy a hat autó közül melyik kettőre kerülhet fel az észak-amerikai Év Autója 2012 matrica.