Mégis év autója lett a Volkswagen Up!

2012.04.06. 17:20

A New York Auto Show-n hirdették ki a World Car of the Year – azaz a Világ Év Autója – választás idei győzteseit. A Volkswagen kisautója erős mezőnyben vitte el az első helyet: a Porsche 911-est és a 3-as BMW-t utasította maga mögé.

Összesen 34 típus közül választotta ki a zsűri az Up!-ot, de a kiskocsin kívül három másik modellt is díjaztak, mint kategóriájuk legjobbjait. A legjobb sportkocsinak járó elismerést az abszolútban második Porsche 911-es nyerte, megelőzve a Lamborghini Aventadort és a McLaren MP4/12C-t. A legjobb környezetbarát autónak a Mercedes S250 CDI BlueEfficiency típust – a négyhengeres turbódízel S osztályt – találták, az elektromos Ford Focusszal és a Peugeot 3008 Hybriddel szemben. Ezen felül kiosztották a legjobb formaterv díját is, ezt a Range Rover Evoque nyerte a Citroen DS5 és a Volkswagen Up! előtt.

Ha nem is tulajdonítunk nagy jelentősséget egy ilyen díjnak, amely nagyrészt szubjektív pontozáson alapul, az autógyártók sokat nyerhetnek rajta, hisz egy Év Autója matrica a vásárlók egy része számára komoly vonzerőt jelenthet.