Mégiscsak eljön a BMW M7-es?

2012.06.04. 14:18 - Hírszerkesztő

Míg a Mercedes épp csak kisbuszból nem készít sportos AMG változatot – de néha abból is – a BMW eddig elég fukarul bánt a sportmodellekkel. Készül M3-as és M5-ös, a 7-es sorozatot viszont nem adták az M részleg kezére. Pedig az Alpina B7 eladásai arról tanúskodnak, hogy igény épp lenne.

Nagyjából minden 7-es sorozat bemutatásakor felmerül a kérdés, hogy ebből lesz-e M változat, de eddig minden esetben nem volt a válasz. Most azonban van rá esély, hogy szakítanak ezzel a hagyománnyal, mivel a cégen belül komoly lobbitevékenység folyik az új modellért. Az amerikai képviselet igazgatója, Ludwig Willisch állítólag nagyon sürgetné egy ilyen modell bemutatását, sőt, úgy hallani, hogy kínai kollégája is hasonló igénnyel jelentkezett. Egyáltalán nem biztos persze, hogy ennyi elég lesz a cégvezetés meggyőzéséhez, ugyanakkor Észak-Amerika és Kína a BMW három legnagyobb piacából kettő, így nem is hagyhatják teljesen figyelmen kívül a helyi képviseletek kéréseit.

Az M7-es kifejlesztéséhez persze idő kell – és ha versenyben akarnak maradni a konkurensekkel, 600 lóerő és 12 henger volna a minimum – így nem valószínű, hogy az aktuális generáció alapjain kezdenének a munkához, így viszont legkorábban az évtized közepén jöhet meg az S 65 AMG és az Audi S8 riválisa.


h i r d e t é s

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

Üzemanyagszűrő
BMW 3 Touring 330 d Kombi 2009-2013
9448 Ft
törlőlapát
BMW 3 M3 3.0 Kupé 1995-1995
3886 Ft
felfüggesztés, motor
BMW 3 Touring 318 d Kombi 2002-2005
9102 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

BMW + chick: works every time
Marking the tenth anniversary of the partnership between BMW and Paris Photo the Bavarians have made a rather unusual photo series evoking the heyday of film noir. The pictures, taken by photographer Uwe Düttmann, were shot in a Hollywood studio and on set.