Tauro V8: ezt már bukták az amcsik

2012.06.23. 08:33

A Pontiac Solstice-Saturn Sky-Opel GT hármas hangos bukás volt, de most újrahasznosítja egy kis spanyol műhely. Brutálisabb lesz, mint valaha volt.

A Tauro V8 elnevezésű gép a Solstice alapjaira épül, de a kétüléses, könnyű roadster csak a keret. A spanyolok új karosszériát húznak rá, és a kétliteres négyhengeres turbómotort, vagy a 2,4 literes szívómotort is messzire hajítják belőle. A helyére a GM LS3 jelzésű V8-asa kerül, amely 440 lóerős, és eredetileg a Corvette számára fejlesztették ki. Rágondolni is rossz, hogy ez a motor, amely a Corvette-et 4,4 másodperc alatt gyorsítja 100 km/h-ra, mit művelhet ebben a kisebb karosszériában. És ezzel még nincs is vége az elmebajnak, hisz kérésre 480 vagy 650 lóerős motorral is szállítják az autót – minden csak a vásárló pénztárcájától függ.

Az 1250 kilós sportkocsi persze nem olcsó: az alapkivitelért is 100 ezer eurót kérnek el, és ebben nyilván nincs benne az alapautó ára, ami eleve meglehetősen komoly költséget jelenthet. Állítólag ezért is limitálták a példányszámot 30-ra: mivel a GM jó ideje nem épít ilyen autókat, nem könnyű jó állapotú példányokat találni, különösen Európában.