2012.08.03. 07:55

Néha fel kell frissíteni az olyan nehézbombázókat is, mint a Bentley Continental Flying Spur. A nagy kérdés ilyenkor az, hogyan álcázzunk egy bőven öt méter feletti, félreismerhetetlen brit limuzint. A Bentley-s srácok parádésan oldották meg a feladatot.

A fehér, S Mercinek látszó tárgy nyilvánvalóan nem más, mint a Bentley Continental Flying Spur W12-es csatahajó egyik prototípusa. A limuzint Dél-Európában tesztelik közúton, ezért öltöztették ilyen furcsa maskarába. Míg a gépészet terén nagy változások nem várhatók a Continental GT négyajtós változatánál, úgy tűnik, a külsőt alaposan átszabják.

A Flying Spur 2005 óta állít konkurenciát a Rolls-Royce Ghostnak, 2008-ban már átesett egy frissítésen. A Bentley persze teljesen új modellt ígér jövőre, de a prototípus láttán elbizonytalanodtunk. Újak a tükrök, lejjebb kerültek a kilincsek, illetve az orrán is új fényszóró és hűtőrács trónol, de a kicsit átvariált ablakvonalon kívül nagyon ismerősek a formák. Ettől még persze lehetnek nagyobb változások, például a beltérben, de ezt valószínűleg csak a következő autószalonok egyikén esedékes bemutatón tudjuk meg.