Alkatrészeket lopott a Mercedes-gyár csoportvezetője

2012.08.06. 17:12

Őrizetbe vették a Mercedes-gyár egyik csoportvezetőjét, aki a kecskeméti gyárban elkészített személygépkocsikból alkatrészeket szerelt ki, és azokat egy közösségi oldalon kínálta eladásra - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Mihályné Bornemisza Eleonóra tájékoztatása szerint augusztus 2-án tett feljelentést a Mercedes-gyár képviselője ismeretlen tettes ellen, aki ez év május óta jogtalanul vitt ki alkatrészeket a gyár területéről.

A nyomozók rövid időn belül elfogták a gyanúsítottat, aki az összeszerelő műhely csoportvezetője volt. A 33 éves kunszentmártoni férfit gyanúsítottként hallgatták ki, a bűncselekmény elkövetését elismerte, és megnevezte azt a helyet, ahol az ellopott alkatrészek találhatók. Vallomása alapján a rendőrök meg is találták azokat egyik rokonának a házában.

A férfi mintegy egymillió forint értékben a többi között motorvezérlő elektronikát, több fajta Mercedes-emblémát, légzsákot, defektjavító készletet, kábeleket, távirányítós kulcsokat vitt el a gyárból. A rendőrség közleménye szerint a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.