Ilyen Suzuki sem volt még

2012.08.10. 17:06

Híres a japán titoktartás példás szigora, ezért nem is csodálkozunk, hogy eddig nem láttunk egy csücsköt sem a japánok új modelljéből. Most sem mutatnak sokkal többet, de alig egy hónap múlva, a Párizsi Autószalonon már teljes egészében megnézhetjük majd az S-Cross tanulmányautót.

A Suzuki kisautóiról híres - próbálkozásai, hogy kitörjön ebből a szerepkörből, Európában kevésbé voltak sikeresek. Akár a Kizashira, akár az XL7-re gondolunk, leginkább csak ingathatjuk a fejünket. Az SX4-es fölötti kategóriákban utoljára a Liana, előtte a Baleno produkált olyan darabszámokat, aminek örülhettek a japánok, de ezen most változtatnának.

Az S-Cross egy C kategóriás crossover tanulmányautó, vagyis egy Qashqai-féleség, amellyel a Suzuki egy igencsak pezsgő szegmensbe ugrana fejest némi késéssel. Persze, jobb ötlet ott befurakodni a konkurencia közé, ahol nagyobb a kereslet, de ebben a kategóriában már akkora csődület alakult ki, hogy egy új modellnek nagyot kell virítania, ha magára szeretné vonni a figyelmet.

Ezzel próbálkozik majd a Suzuki Párizsban, ahol ígéretük szerint nemcsak egy látványos formaterv-tanulmányt láthatunk, de a technikai részletekről is elárulnak majd néhány titkot.