A Renault megküzd az Audival, BMW-vel

2012.08.28. 08:12

Nem maga a hír az igazán érdekes, hanem az, hogy honnan érkezett. A Renault terveit maga a francia ipari miniszter kezdte el szellőztetni.

Már korábban felvetődött, hogy a Renault saját luxusmárkát alapítana Initial Paris néven, de ennél több nemigen derült ki. A francia gyártó szigorú titokként kezeli ezeket a terveit – most sem tőlük jött a füles, hanem Arnaud Montebourgtól, az aktuális francia kormány ipari miniszterétől. Ő valószínűleg többet tud a Renault terveitől, de legalábbis a szokásjoggal ellenkezik, hogy a bizalmas információkból kiszivárogtat ezt-azt. „Legalább négy prémium-kategóriás modell bemutatására készülnek, mivel úgy döntöttek, harcolni fognak a piacért.

A Renaultnak többféle lehetősége is lett volna, hogy luxusautókat építsen, hisz mind a Nissan luxusmárkájától, az Infinititől, mind az új szövetségestől, a Mercedestől beszerezhették volna a szükséges műszaki alapokat, amelyeket szinte csak külsőségeiben kellett volna áttervezni. Egyes feltételezések szerint a Mercedes A osztály alapjaira épülhetnek Renault luxusmodellek is, és az sem kizárt, hogy a nagyobb Mercedesenből is készüljön Renault jelvényes modell. Ezek azonban puszta találgatások, amelyeket a Renault egyelőre rendre tagad.