Senkinek nem kell a legnagyobb Mercedes?

2012.10.22. 06:28

Csökkenő érdeklődés mellett készül a Mercedes legnagyobb limuzinja, az S osztály. A jelenleg kapható generáció 2005-ben mutatkozott be, majd 2009-ben esett át komolyabb frissítésen. Talán mégsem ez, hanem az autóipart érintő általános recesszió az oka annak, hogy az idei év első nyolc hónapjában mintegy 27 százalékkal kevesebbet rendeltek belőle világszerte, ami összesen 2277 eladott példányt jelent. Nagy a baj, mert már a kínaiak sem kapkodják annyira, mint régebben.

A Mercedes vezetése ezért úgy döntött, hogy az S osztály következő generációjának bemutatásáig csökkenti az előállított darabszámot, így a Sindelfingenben működő üzemben mostantól nagyobb arányban szerelik majd össze a szintén ott készülő C osztályt. Mivel időközben érdeklődés hiányában kimúlt a Maybach márka is, a következő generációs S Mercedesnek nem kevesebb lesz a feladata, mint a megtartani azokat a pénzes vevőket, akiknek eddig sem felelt meg az államelnökök szolgálati autója által kínált kényelem, ezért valami drágábbat és különlegesebbet kerestek.

A francia auto journal szerint, a következő csúcsmodell valamikor a jövő év elején érkezik, minden bizonnyal a Frankfurti autószalonon láthatjuk először.