Itt a bajnokok BMW-je

2012.11.11. 12:54

A BMW igen komolyan vette a visszatérést a német túraautó-bajnokságba, hiszen három csapattal és hat versenyzővel vágtak neki a sorozatnak. Az eredmény sem maradt el, a bajorok mindenkit legyőztek, az egyéni- és csapatbajnokságban egyaránt az élen végeztek. A pilóták versenyében Bruno Spengler vezette győzelemre az M3-ason alapuló versenygépet.

A BMW most Spengler matt fekete autójáról mintázott egy limitált szériás utcai M3-ast, melyet már be is mutattak. Az autó valóban nagyon korlátozott számban készül majd, mindössze 54 darabot terveznek belőle – ennyi futamot nyert ugyanis története során a BMW a DTM-ben.

A versenyautóval való hasonlóság természetesen nem merül ki a matt fekete fényezésben: a tetőn és a csomagtérfedélen futó M-versenycsíkok, a hátsó oldalablakra kerülő matrica, és a küszöbre helyezett sisakdizájn mind-mind a bajnoki címet elhódító autóra, és pilótájára, Bruno Spenglerre utalnak. A kanadai versenyző aláírása a szénszálas műszerfalbetéten is ott díszeleg.

A BMW M3 DTM Champion Edition ára még nem ismert, de a gyártást már ebben az évben elkezdik, a megrendelők 2013 januárjában már hozzá is juthatnak.