AMG: a fronthajtás gyerekeknek való

2012.11.19. 05:40

Bár a Mercedes csak jövő tavasszal mutatja be az új A-osztály sportváltozatát, október végén szinte minden érdemi információt kiszivárogtattak az A45 AMG-ről. Az ígéretek szerint a kis Merciből 350 lóerőt préselnek majd ki, ehhez pedig már kevésnek bizonyult a fronthajtás – az autót állandó összkerékhajtással kínálják.

Az AMG-nél úgy vélik, hogy ez lehet a jövő útja, és a jövőben is négykerékhajtással szerelnék a sportváltozatokat. A gyári tuningcég motorokért és hajtásláncokért felelős vezetője, Friedrich Eichlers szerint a nagy teljesítményű, nyomatékos motorral szerelt modelleknél olykor problémák akadnak a vonóerő átadásával – ezen segíthet az összkerékhajtás.

A konkurensekhez hasonlóan az AMG a jövőben nemcsak a kompakt autókba és hobbiterepjárókba szerel összkerékhajtást, hanem a sportos szedánokba is. A hátsókerékhajtás kedvelőinek azonban nem kell elkeseredniük, ezt a megoldást továbbra is kínálja majd a vállalat. A fronthajtásról ugyanakkor már sarkosabban fogalmazott Eichlers, mondván, az a gyerekeknek való.