Tovább erősítették a leggyorsabb Ferrarit

2012.11.23. 10:07 Módosítva: 2012.11.23. 19:08

Hiába az egyik leggyorsabb Ferrari a piacon, az F12 sem kerülheti el a tunerek figyelmét. Az olasz sportautógyártás új mintapéldányának máris nekiesett a német Novitec Rosso, kellő visszafogottsággal piszkálva bele a gyáriak munkájába.

A Novitec tunerei nem tétlenkedtek, és rávetették magukat az éppen csak piacra került csúcsmodellre. Leginkább ott ügyeskedtek rajta, ahol a legkevésbé volt érdemes: a teljesítményét igyekeztek felhúzni. Mintha egy közútra szánt autóba nem lenne elég a 740 lóerő, ők rögtön megtoldották huszonhárommal, a 763 lóerős változat végsebessége pedig 345 kilométer/órára nőtt, szemben a korábbi 340-nel. Ehhez bele kellett nyúlniuk a motorvezérlőbe, és a kipufogórendszert is lecserélték. Az új kipufogóba szerelt pillangószelepeket a módosított kormányról lehet közvetlen vezérelni, így tetszés szerint választható, hogy ordítson, vagy doromboljon a gép.

Az új sportrugókkal a Berlinetta hasmagasságát negyven milliméterrel csökkentették, de az első tengelyre kérhető egy pneumatikus emelő, amellyel az negyven milliméterrel felemelhető, gondolva arra, ha rossz minőségű utakra, esetleg meredek emelkedőre érne az autó. Ezzel a rengeteg módosítással együtt a Novitec kiadása várhatóan milliókkal lesz drágább a jelenlegi alapárnál.