Kiszivárgott az új E osztály

2012.12.12. 11:23

Az E osztály talán a legkonzervatívabb Mercedes, így meglepő, hogy az arculatváltást épp ezzel a típussal kezdik meg. Bár egyszerű modellciklus-közi felújításról van szó, a tervezők meglepően sokat változtattak az autón.

A legfeltűnőbb változás persze az autó orrát érintette. A csücsörítő szájra emlékeztető új hűtőmaszk-forma itt bukkan fel először, de ha igaz, nem utoljára. Hasonlót látni a következő S osztály kémfotóin is. A jellegzetes dupla paralelogramma-fényszórókat is lecserélték két amorf körvonalú egységre – a régi lámpaformákat a LED-betétek kontúrja idézi fel. Ám nem csak az E osztály orrát rajzolták át: eltűnnek a hátsó kerekek feletti sajátos domborítások is, helyettük két éllel tették mozgalmasabbá a tervezők a hátsó felületeket.

A képek egyelőre nem hivatalosan kerültek nyilvánosságra, így azt sem tudjuk biztosan, hogy a forma átrajzolása milyen műszaki módosításokkal jár együtt, de szinte biztos, hogy itt már az új benzines turbómotor-generációval találkozunk minden változatban. Állítólag az alapváltozatba már az A és B osztályban is használt 1,6 literes turbómotor kerül, a csúcsmodellbe pedig a 4,6 literes, 435 lovas biturbó V8-as kerülhet.

A hivatalos bejelentésig már nincs sok, valószínűleg napokon vagy heteken belül megtudhatunk minden az új E osztályról, amit az adatok szintjén meg lehet tudni.