Megmutatták a következő AMG Mercedest

2013.01.09. 16:41

Az E osztály felújításán sok múlik a Mercedes számára, nem csoda, hogy igyekeznek minél több okot adni rá, hogy a közönség odafigyeljen az átdolgozott típusra.

Már bemutatták a szedán, a kupé és a kabrió E osztály átalakított változatát, és most megjelent egy fotó, amelyen a többi változat mellett az AMG-féle modell is látható. Minden részlet ugyan nem látszik, de a lényeg igen: a korábbinál kevésbé karakteres, de így is látványos hátsó sárvédő-szélesítések, az egyetlen léccel kettéosztott hűtőrács és a háromrészes alsó légbeömlő, amely meglehetősen agresszív karaktert kölcsönöz a gépnek.

Bár hivatalosan még nem árultak el semmit az új AMG modellről, valószínű, hogy megtartják az E 63 típusjelzést, annak ellenére, hogy már a leköszönő modellben is az új, 5,5 literes turbós V8-ast használták a 6,3 literes szívómotor helyett. Bár a motorban sokkal nagyobb potenciál rejtőzik, valószínű, hogy nem mennek sokkal az előd 525 lóerős teljesítménye fölé – becslések szerint 550-560 lóerő körüli teljesítmény és 720-750 Nm körüli csúcsnyomaték várható.

A többi részletre persze aligha kell sokat várni: a Mercedes várhatóan már a Detroiti Autószalonon, azaz egy héten belül bemutatja az új AMG E osztályt.