Itt van végre: ilyen az új Corvette

2013.01.12. 12:08

Néhány óra különbséggel, kiszivárgott címlapfotókon lepleződött le a hetedik generációs Chevrolet Corvette orra és fara pénteken. A C7-ről így már nem sok titok maradt holnapra, amikor is a Detroiti Autószalonon bemutatják végre a modellt.

Hiába ragaszkodott foggal-körömmel a C7 formatervének titkához a Chevrolet, az amerikai holnapokat villámgyorsan elárasztották ezek a kiszivárgott címlapfotók tegnap. Valószínű sem az Automobile, sem a Road & Track nem akarta idő előtt megmutatni saját címlapját, és ezzel együtt az új Corvette-et, de a kikerült képeknek már nem volt megállás, és minden jelentős autós portál lehozta őket.

A 2005 után megújuló Corvette valóságos jelképe az amerikai sportautó-gyártásnak, nem csoda hát, hogy az USA autós szaklapjai hónapok óta követik a hetedik generáció fejlesztésének minden mozzanatát. Bár a GM igyekezett csendben munkálkodni rajta, kellően sokat tudni róla. Többek közt azt, hogy az új LT1-es motor hajtja majd, ahogy az is közismert, hogy szerkezetileg az elődből szinte semmit sem őriz meg. A jelenlegi modell gyártását februárban állítja le a Chevy, így körülbelül fél éves szünet lesz majd a C7 bevezetéséig, melynek sorozatgyártását csak a harmadik negyedévben kezdik meg.

A most kiszivárgott képek ellenére érdemes lesz figyelni a holnapi bemutatót, melyen teljes egészében megmutatkozik végre a hetedik generáció. A C7-tel egy új fejezet nyílik majd a modell 1953 óta íródó történelmében.