Képeken az új magyar Suzuki

2013.02.06. 17:12

Egyelőre csak úgy emlegetik a gyáriak, hogy ez lesz az új C szegmensbe tartozó crossover modell, azaz afféle hobbiterepjáró-személyautó öszvért kell elképzelnünk. Talán leginkább az SX4 koncepciójára emlékeztet, de egy számmal nagyobb méretben.

Azért vagyunk mi is bizonytalanok, mert a Suzuki egyelőre csak két, elég részletszegény fotót mutatott. Az egyiken az autó első lámpája látható, a másikon az orr-rész félig árnyékban, és az autó övvonala szinte szemből, és ezek nem mutatnak sokat. Az autó orrán elég szokatlan részletek bukkannak fel, mint a széleiken felfelé ívelő hűtőrács-rudak, amelyeket a Splashére emlékeztető keretbe foglaltak. Szintén a Splash köszön vissza a motorháztető domborításáról, az ötszögletű lámpa viszont új elem. Ennyi alapján nem könnyű ítélni, de egyelőre inkább a semmi különös, mint a világmegváltó kifejezés jut az ember eszébe.

Az autóba várhatóan a Suzuki saját benzinesei, és Fiat dízelmotorok kerülnek, a műszaki alapok pedig teljesen újak, ha minden igaz. Méretei alapján az új gép már családi autónak is alkalmas lehet – szemben az SX4-gyel, amely helykínálatában még a Swifthez áll közelebb – legalábbis erre utal a 4,31 méteres hossz, az 1,84 méteres szélesség és az 1,6 méteres magasság. A Suzuki részéről az új modell bemutatása logikus lépés, hisz épp egy ilyen méretű modell hiányzott ahhoz, hogy Európában kimásszanak a kisautó-gyártók skatulyájából.

Az új, nagy Suzuki, amelytől az eladások jelentős növekedését várhatja a cég, a Genfi Autószalonon mutatkozik be március elején, így legkésőbb akkor a jármű minden lényeges részletét megismerhetjük.