300 SLC – Merci retró, ízlés nélkül?

2013.02.14. 11:58

A Gullwing America, vagy röviden GWA úgy látszik, futószalagon gyártja a retró-sportkocsik terveit . Zömmel régi Mercedesekből merítik az ihletet, de akadt már az áldozatok közt Ferrari is. Néha egész jól egészítik ki egymást a régimódi és modern formai megoldások, de van olyan, amikor a két stílus keményen üti egymást. Ahogy most is, amikor a 300 SC kupét próbálták összehozni egy modern SLS alapjaival.

Ha igaz, a 300 SLC elnevezésű tervezet nem egy hirtelen ötlet eredménye: valaki megrendelte a GWA-nál: egy kelet-európai milliárdos autógyűjtő, aki állítólag birtokol egyet az 1955-ös 300 SC kupék közül, amelyekből csupán 92 példányt gyártottak. Az utolsó külön-sárvédős Mercedes kupé kissé darabos vonásai az eredeti autónak talán jól álltak, de egy alacsony, széles sportkocsin valahogy idegenül hatnak – különösen az olyan részletekkel együtt, mint a cseppforma első fényszórók. Ezek úgy néznek ki, mintha kirepedt volna a karosszéria a legerősebb domborulat mentén, és kilógna alóla valamiféle áttetsző zselé. Ezek mellett egész groteszk a szinte változatlan 50-es évekbeli Mercedes hűtőrács.

A minimum megkérdőjelezhető stílusú burkolat alatt állítólag az SLS roadster technikája lapul majd, szinte változatlan formában, de hogy mikor készül el az egyetlen kézzel fogható példány a képeken látható virtuális modellből, azt egyelőre nem árulta el a GWA.