Hírek Hírek

AMG - vizen a leggyorsabb

2013.02.15. 15:55 - Hírszerkesztő

Mercedes modell inspirálta hajót mutatottak be a Miami Nemzetközi Hajó Show-n. A készitő a Cigarette Racing nevű hajóépítő cég, amellyel a német autógyár már dolgozott hasonló projekten. A mostani viszont egyedülálló.

Az új Cigarette AMG Electric Drive Concept nevű hajó 38 láb hosszú, a hajtásrendszere pedig összesen 2200 lóerő és 3000 Nm leadására képes. További különlegessége, hogy számos alkatrésze az SLS AMG sportkocsi villanymotoros verziójából származik.A motorok például azonosak, csakhogy míg a sportkocsiba elég négy ilyen, a hajóba tizenkettő került, ahogy az akkumulátor-csomag is épp az SLS-ben található négyszerese. A kanárisárga hajó csúcssebessége 160 km/h ami szárazföldön nem számít soknak, azonban ezzel is kiérdemelte a leggyorsabb elektromos hajó címet.

A hajó neve is jelzi, hogy egyelőre nem több egyedi tanulmánynál,de ha eleghendő tehetős vásárlójelölt érdeklődik, akár készülhet is néhány sorozatpéldány. Nem kételkedünk benne, hogy különleges élményt okozhat egy ilyen erejű vízi jármű, ahogy abban sem, hogy az ára horrorisztikus lesz.

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

Üzemanyagszűrő
MERCEDES-BENZ SPRINTER 5t 511 CDI Dobozos 2006-2013
5314 Ft
izzítógyertya
MERCEDES-BENZ SPRINTER 5t 518 CDI Dobozos 2006-2013
5378 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

A new automotive legend in the making?
Hyundai’s most popular model joins the likes of the Ford Model T, the VW Beetle and the Toyota Corolla as one of the most popular car of the masses.