Itt egy újabb eltorzult BMW

2013.02.24. 10:27

A GT MF4 új változata, a Clubsport egyetlen orrfotójával próbálja felkelteni az érdeklődést a Genfi Autószalon előtt a BMW-k újragondolására szakosodott apró német manufaktúra, a Wiesmann.

A sajátos formavilággal épített retró roadsteriről ismert apró vállalat idén nem marad újdonság nélkül Genfben, és a fedett kétüléses GT MF4 új, sportosított kiadását viszi el a szalonra. A Clubsport már kimondottan hobbiversenyzőknek készül, akik a könnyített vázzal és a megnövelt teljesítménnyel az amatőr, vagy félprofi pályaversenyek komoly szereplői lehetnek.

Az autó tömege 1300 kilogramm alá csökken, ami minimum egymázsás fogyást jelent majd, a BMW-től származó 4,4 literes ikerturbós V8-ast pedig – a korábbi 402-ról – 420 lóerősre erősítették, a Clubsport így négy másodperc alatt éri majd el nulláról a száz kilométer/órás sebességet.

Az autókészítés folyamatának javát kézimunkával végző Wiesmann huszonöt darabot épít a GT MF4 sportváltozatából. Genfben mutatják meg először egészben, az orrhoz tartozó farral együtt. Akkor talán már az árát is meg lehet majd tudni.