Kínai autókkal osztozkodik majd az új XC90

2013.04.07. 15:06

Várhatóan jövőre érkezik a Volvo XC90 második generációja. A 2002 óta nagyobb változtatások nélkül a piacon lévő SUV egy teljesen új kiadása várható, amely már a Geely egyes modelljeivel közös platformon osztozhat majd.

Manapság szokatlan, ha egy típus egy évtizednél tovább tart meg egy generációt. A Volvo XC90-nek a jelek szerint tizenkét év kell a váltáshoz, és jövőre megérkezik végre friss modell. Ha így alakul, az XC90 lesz a 2010 óta a kínai Geely tulajdonában álló márka első olyan autója, amely az új anyacéggel közös munkában készült.

A luxus SUV padlólemeze modulárils lesz, azaz ugyanazt kapja majd, amit a következő S80, valamint a Geely több modelljének alapjául is ez szolgál majd. Ennek köszönhetően széles motorkínálat, első és összkerékhajtás, valamint konnektoros hibrid változat is várható.

Úgy hírlik, az XC90 gyártása és összeszerelése is Svédországban zajlik majd. Mivel a termelés kezdete a jövő év végére várható, az autó formaterve valószínűleg csak a jövő év elején lesz látható. Addig nézegethetjük a 2011-ben kiadott vázlatokat, amelyek talán sejtetnek egy keveset a hosszú idő után frissülő SUV megjelenéséről.