A Jeepre épülhet a legújabb Panda

2013.06.02. 16:22

A Fiat készülő crossoverét, az 500X-et egy kiszivárgott fotónak köszönhetően már tavaly nyáron láthattuk, később pedig az is kiderült, hogy az olaszországi Melfiben, egy kis Jeeppel párhuzamosan készül majd a telekjáró.

Fiat Panda 4x4
Fiat Panda 4x4

A legfrissebb információk szerint azonban nem állnak meg két hobbiterepjárónál az olaszok, és a Pandát is kezelésbe veszik. A Panda XL az 500X és a kis Jeep platformjára épülhet, így az sem kizárt, hogy a két másik modellhez hasonlóan ezt is Melfiben szerelik majd össze. Az üzemet 1,3 millió eurós beruházással fejlesztik, így felkészítve az új modellek gyártására. Többek közt a fényező- és összeszerelő egység is megújul, továbbá új hegesztőrobotokat is munkába állítanak.

Fiat 500X
Fiat 500X

Az új Panda crossoverről műszaki adatok még nem szivárogtak ki, de azt már sejteni lehet, hogy az alapmodell elsőkerékhajtású lesz, ugyanakkor összkerekes kivitel is készül majd. A három újdonság közül elsőként a Jeep érkezhet meg, melyet 2014-ben kezdenének forgalmazni, és az amerikai exportot is beindítják.