Újabb képek a Bugatti Veyron kihívójáról

2013.06.04. 13:03

Azóta, hogy tavaly novemberben kiadtak néhány látványtervet a One:1-ról, nagy volt a csend a Koenigsegg új csúcsmodellje körül. A Veyron-verőként várt autóról most újabb képek érkeztek, ám még ezek is csak rajzok, és nem a kész One:1-t mutatják.

Az Agera alapjaira épülő sportautó nem lesz annyira egyedi, mint korábban gondolták, neve ugyanis még véletlenül sem a darabszámra utal. A One:1-ból öt darab készül majd, a ritkaság különlegessége pedig többek közt az lesz, hogy annyi kilogrammot nyom, ahány lóerős. Tekintettel arra, hogy az Agera R alig több mint 1400 kilogramm, ötliteres, biturbós V8-asa pedig 1124 lóerős, a One:1 esetén a súlycsökkentés és az erősítés egyszerre szükséges.

Már hallani olyan véleményeket is, melyek szerint a svéd szupersportautó lesz az, amely megtöri végre a Veyron Super Sport főlényét, és egyesek 430 és 440 kilométer/órás végsebességről beszélnek vele kapcsolatban.

A One:1-t legkésőbb novemberben, a Kantoni Autószalonon leplezheti majd le a Koenigsegg. A kínai vevők érdeklődését váró svédek állítólag bő másfél millió eurót kérnek az autó darabjáért, és ez még valószínűleg csak a luxusadóktól mentes ár.