Állati száguldás a hegyen

2013.06.14. 18:15

Bár hónapok óta hallani a Peugeot Pikes Peak programjáról, és az ehhez készített félelmetes autóról, az érdemi tesztelés csak most kezdődött. Sebastian Loeb, a rali-világbajnokság korábbi egyeduralkodója most járt először a pályán, de úgy néz ki, már elsőre is nagyon gyorsnak bizonyult.

A Peugeot célja, hogy az idén nyerjen a versenyen, de ehhez meg kell találni a tökéletes beállításokat a pályára – és nem mellesleg Loebnek is meg kell tanulnia a 156 kanyarból álló, közel húsz kilométeres útszakasz minden négyzetcentiméterét. Így még rengeteg munka vár a csapatra, ha ott akarnak lenni az élen. Az utolsó szakaszon mért 3:29.24-es idő is erre utal. Nem rossz, de vagy fél percet még faragni kell belőle, ha ott akarnak lenni az élmezőnyben. Loeb mindenesetre elégedett, azt mondja, egyelőre elégedett az autóval. „Sok tekintetben már meg tudtuk közelíteni a határokat. Már csak néhány részleten kell változtatni, hogy készen álljunk a nagy napra.” – fogalmazott a pilóta.

A 208 formájú prototípus – hivatalos nevén a T16 – papíron elég meggyőző: középmotoros, összkerék-hajtású, és 3,2 literes V6-osa 875 lóerős, így akár 1,3 másodperc alatt elérheti a 100 km/h-t. Hogy ennyi elég lesz-e a hasonlóan erős vetélytársak, és persze az évtizedek óta itt versenyző Pikes Peak specialisták ellen mire lesz elég a franciák profizmusa és Loeb zsenije, az június 30-án kiderül.