Érkezik a Sport Quattro utóda?

2013.06.16. 09:35

Jövőre lesz harminc éves az Audi valaha volt legkeményebb sportautóinak egyike, a legendás Sport Quattro. A németek az ünnepi alkalomra elkészítenék a modell utódát, melyet akár már a szeptemberi Frankfurti Autószalonon bemutathatnak.

Az ígéretek szerint a 2010-ben bemutatott tanulmánynál sportosabb lesz az új Sport Quattro, melyet szénszálas anyagok, alumínium és magnézium felhasználásával építenek meg – súlya 1300 kilogramm körül lesz majd. A jó úttartásról sportfutómű, a megállásról karbon-kerámia féktárcsák gondoskodhatnak.

Míg a korábbi koncepcióba 2,5 literes, 408 lovas öthengeres blokkot szereltek, a végleges változatban ezen is változtatnak majd. A hírek szerint egy négyliteres, ikerturbós V8-ast kap, mely 650 lóerős lesz, 0-ról 100 km/h-ra pedig 3,4 másodperc alatt gyorsítja a Sport Quattrót.

Ha minden a tervek szerint halad, már a szeptember 10-től 22-ig tartó Frankfurti Autószalonon megmutatják a legfrissebb tanulmányt a németek, és a műszaki adatokról is többet tudhatunk majd. Az első becslések szerint az autó ára 153 ezer euró (44 millió forint) körül alakulhat.