Ez a legszebb Aston Martin Volante?

2013.06.21. 17:00

Eddigi legmerevebb kabriójával jött elő az Aston Martin. A vászontetős Vanquish Volante a márka első olyan szériamodellje, amely teljes egészében szénszálas karosszériaelemeket visel.

Az Aston Martin frissen leleplezett kabriója meglepően keveset, mindössze kilenc kilogrammot hízott a kupéhoz képest. Az autó 1,8 tonnája persze továbbra sem kevés, de a rengeteg szénszálas megoldással elérték, hogy a merevítések ellenére példaértékűen csekély legyen a súlygyarapodás.

Merevsége és tömege mellett a csomagtartó mérete is tekintélyes: fixen 279 liter, azaz ötven százalékkal nagyobb, mint amivel az előd DBS Volante bír.

A kabrió ugyanazt az 573 lóerős hatliteres V12-est kapja, amivel a kupé is megy. Ez a hatfokozatú automata sebességváltóval és a hátsókerék-hajtással 4,1 másodperc alatt viszi százra, az Aston végsebessége pedig 294 kilométer/óra. Bár ekkora tempónál már senki sem veszi majd igénybe, de villanymotorja tizennégy másodperc alatt csukja vagy nyitja a vászontetőt.

A Vanquish Volante értékesítése az év végén, talán már ősszel elkezdődik. Ára Európában 265 ezer euróról (80 millió forint) indul, az USA-ban pedig 297 ezer dollárt kérnek majd érte.