Kémfotókon az SLS AMG utóda

2013.06.22. 09:21

Miután sokáig tartotta magát a hír, hogy a Mercedes egy új sportkocsival áll elő, amelyet az SLS AMG alá pozícionálnának, idén májusban már arról számoltak be különböző források, hogy leváltják a sirályszárnyas sportkocsit, és jön a kisebb SLC.

A Mercedes most félhivatalosnak tekinthető kémfotókat tett közzé a készülő modellről, melyen még elég komolyan álcázva látható a C190 kódnéven futó sportautó. Az autó formája – a hosszú orral és a sportos farrésszel együtt – igencsak emlékeztet az SLS-re, a sirályszárny helyett azonban hagyományosan nyíló ajtókat kapott az autó.

A motorválasztékról, illetve a műszaki adatokról továbbra sem adott ki információkat a gyártó, azonban az eddigi pletykák szerint az alapkivitel négyliteres, ikerturbós V8-assal érkezik, mely 485 lovas lehet, a Black Series csúcsmodell pedig 585 lóerőt adhat le.

Az SLS-utód elnevezésében sem lehetünk még biztosak – az SLC csupán egy felvetés, nem tudni, hogy a Mercedesnél végül hogyan döntenek majd. Ha minden a várakozásoknak megfelelően alakul, 2015-ben már be is mutathatják a zsugorított SLS AMG-t, melynek ára 110 ezer euróról (33 millió forintról) indulhat.