Ideális autó pizzafutároknak?

2013.06.25. 06:32

A Renault legkelendőbb villanyautója a Twizy, még úgy is, hogy alapkivitelben meglehetősen korlátozott a használati értéke. Most azonban elkészült a teherhordó változat, a Twizy Cargo, amelybe akár már nagyobb csomagokat is pakolhatunk.

Hátul egy 55x50 centi maximális alapterületű és 95 centi magas üreget alakítottak ki, amely egy harmadik ajtón keresztül közelíthető meg. A csomagtér persze messze nem hasáb-forma, így a térfogata 156 liter, de így is elfér benne két italosrekesz, vagy néhány nagyobb doboz. Soknak nem mondanánk, de vannak olyan feladatok, amikre így is bőven alkalmas: kisebb méretű csomagok, amilyen a legtöbb futár-küldemény, esetleg néhány pizzás vagy szusis doboz bőven elhelyezhető benne.

Városi szaladgálásra akár az 5 lóerős, 45 km/h végsebességű változat is alkalmas lehet, amelynek 7980 euró az alapára, és 120 km a hatótávja, de lesz erősebb Cargo változat is, 8680 euróért, amely 18 lóerős, akár 80 km/h-val is haladhat, viszont az erősebb motor miatt csupán 100 km-t tehet meg egy feltöltéssel. Itt is ugyanaz az érzésünk, mint a csomagtér nélküli Twizy esetében: az ötlet nagyszerű, de amíg sokkal olcsóbban beszerezhető egy robogó nagy dobozzal, addig a Twizy Cargo mellett nemigen szólnak ésszerű érvek – már azon kívül, hogy nem helyben szennyezi a levegőt, hanem a hő- vagy atomerőműnél.