Rejtegetik az új Subarut

2013.07.11. 18:00

A Subaru népszerű szedánja jelenlegi formájában hamarosan nyugdíjba vonul, az utánpótlás már az utakat rója. Az új Legacy-vel jövőre találkozhatunk a szalonokban.

Habár még álcázva van, a képek sokat elárulnak: a 2013-as New York-i Auto Show-n bemutatott WRX tanulmányról ismerős lehet néhány elem. Jól látható, hogy a hűtőmaszk szögletes, a tető formája kupészerű, a hátsó lámpák C alakúak, és a dupla kipufogó is biztosan felbukkan majd a sorozatgyártmányon.

Az alapmotor a már ismert 2,5 literes 4 hengeres lehet, valószínűleg változatlanul 173 lóerővel. Az alapmodell várhatóan 6 sebességes kézi váltóval érkezik, de a feltevések szerint rendelhető lesz a fokozatmentes automatával is. Elképzelhető, hogy a 2014-es Foresterből ismert 250 lőerős 2 literes turbómotor is megjelenik a kínálatban.

A Subaru a Motion-V stratégiával 2015-re 30%-kal szeretné csökkenteni autói fogyasztását és károsanyag-kibocsátását, ezért a pletykák szerint egy hibrid kivitel is várható. Valószínűleg ez fogja átvenni a 6 hengeres 3.6R csúcsmotor szerepét.