Nagy döntés előtt a Rover

2013.07.15. 06:11

Szinte már úgy tűnt, még a Land Rover is letett róla, hamarosan zöld utat kaphat az Evoque kabrió termelése. Bő egy évvel a vászontetős bemutatása után, döntés előtt áll az angol-indiai vállalt.

A tavalyi Genfi Autószalonon láttuk először a tető nélküli Evoque koncepcióját. Bár a Nissan Murano CrossCabriolet után nem volt példátlan, mégis bizarr ötletnek tűnt kabriót csinálni egy szabadidő autóból, ezért a Rover akkor eleve hangoztatta: a fogadtatástól teszik függővé a gyártást. Az Evoque sikerét látva volt alapja a lelkesedésnek, de nemrégiben azt lehetett hallani, a Rover lemond a vászontetőről és egy panoráma üvegtetővel nyújtana kabrióélményt, megtartva így karakterét.

Az üvegtetős változat továbbra sincs kizárva, valami oknál fogva mégis ragaszkodnak a lehetőséghez, hogy legyenek tetőnélküli Evoque-kok a piacon. A Genfben anno első prémium SUV kabrióként meghirdetett modell gyártásával kapcsolatos döntés állítólag a legvégső szakaszába ért, így napokon belül kiderül, kap-e vászontetős dizájn-Rovert a világ.