Jön a hatalmas Citroen SUV

2013.07.26. 06:42

Az idei Shanghai Motor Show-n mutatták be a Citroen luxus SUV koncepcióját, a Wild Rubist. A pozitív visszajelzések után valószínűleg Európában is forgalmazni fogják a hobbiterepjárót.

A Citroennek ugyan van már SUV-ja, a C-Crosser, de most egy luxus hobbiterepjárót terveznek piacra dobni. Az autó a DS-soroztahoz fog tartozni, ami a prémium modelleket jelöli.  Habár a Citroen főtervezője azt nyilatkozta, hogy még mindig Kínára fókuszálnak, a pozitív reakciók miatt lehet, hogy Európába is jön az új modell. Az új SUV-t a VW Touareg riválisának szánják, eredetileg csak Kínában forgalmazták volna, ahol a DS név nagyon jól cseng. Az ázsiai országban olyannyira népszerű a márka, hogy a darabszámok alapján akár felveheti a versenyt az arrafelé sikeres prémium gyártókkal, például a BMW-vel és az Audival. Az autó a DS5 alapjaira épülhet, és a DSX7 nevet viselheti, mire a Pekingi Autószalonon bemutatják.

Nagy esély van rá, hogy az SUV megjelenése után a Citroen egy 5-ös BMW riválissal is előrukkol, ami a Numero 9 tanulmány alapján készülhet. De mindezek előtt valószínűleg még piacra dobnak egy Jetta-méretű DS-t is.