Elárverezik James Hunt McLaren versenyautóját

2013.09.07. 18:25

A hetvenes évek egyik legzseniálisabb autóversenyzője volt James Hunt, aki 93 nagydíjából tízet megnyert, a dobogóra pedig 23-szor állhatott föl. A csúcsra 1976-ban ért fel, a világbajnoki címért Niki Laudával folytatott kiélezett küzdelmet, és végül győzni tudott. Kettejük párharcáról készült már film is, melyet hamarosan bemutatnak a mozikban.

Bár Hunt csak 1979-ben zárta le F1-es pályafutását, utolsó győzelmét azonban két évvel korábban aratta: 1977-ben, a Fuji Speedwayen megnyerte a japán nagydíjat. Az RK Motors árverésén az a McLaren M26-os versenyautó találhat majd gazdára, mely utoljára segítette a dobogó legfölső fokára Huntot. A piros-fehér versenygép 525 lóerejét egy háromliteres Cosworth DVF V8-as adja, ezzel mindössze 3,5 másodpercre van szüksége a 0-100 km/h-s sprinthez, végsebessége pedig 310 km/h fölötti.

Mivel az autó először kerül kalapács alá, nehéz lenne megtippelni az értékét, az mindenesetre biztos, hogy az október végi-november eleji árverésen mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki gyűjteményében szeretné tudni a legendás McLarent.