Álcázott BMW a Nyugatinál

2013.09.18. 11:05

Feltűnő jelenség a budapesti forgalomban egy álcázott prototípus - olvasónk, Péter egyből elő is rántotta a telefonját, és levideózta az örvénymintás matricába csomagolt BMW X5-ösnek látszó böszme nagy SUV-t.

Elsőre furcsának tűnhet, hogy miért álcázták a Szent István körúton a Nyugati tér felé haladó kísérleti autót, hiszen az X5-öst már hivatalosan is bemutatták, nem titok, hogy néz ki. Nagy valószínűséggel egy beszállító munkatársai dolgoztak az autóval, és ha már egyszer beépítették a rendszerüket és a műszereiket egy prototípusba, egyszerűbb volt úgy hagyni, mint eltávolítani az álcázást.

Több autóipari beszállító is Magyarországon fejleszt, többek között fék- és kormányrendszereket, amelyeket a bemutatás előtt álló modellekben is tesztelni kell. Elképzelhető, hogy az X5-ösön a hivatalos leleplezés után is reszelgetni kell még egy kicsit, mielőtt sorozatgyártásba kerül, de az sem kizárt, hogy ha már kéznél volt ez az autó, a következő generációs rendszerek kísérleteihez egyszerűen tovább használják.