Már nem titkolózik a BMW

2013.10.13. 12:28

Néhány napja még tévedésből kerültek fel az internetre az új BMW 4-es kabrióváltozatának katalógusfotói. Akkor a műszaki adatokról még csak találgatni lehetett, a bajorok azonban most úgy döntöttek, nincs értelme a további titkolózásnak, hivatalosan is leleplezték a tetejét vesztett négyest.

A 4-es Cabrio szélessége, nyomtávja és tengelytávja egyaránt nőtt az utolsó 3-ashoz képest, a nyitható keménytető pedig rezgéselnyelő kárpitot kapott. Ezzel a gyáriak szerint hatékonyabb lett a zajvédelem, és a téli használhatóság is sokat javult. Emellett a formaterv jól illeszkedik a BMW jelenlegi modellpalettájába.

Eddig a műszaki adatokat jól titkolták a németek, most azonban már azt is nyilvánosságra hozták, hogy a forgalmazás megkezdésekor háromféle motor lesz választható a kabrióhoz. A 435i-be háromliteres hathengeres, a 428i-be pedig kétliteres, négyhengeres benzines kerül, dízelből pedig a 420d lesz elérhető. A motorok teljesítménye így 184 és 306 lóerő között változik. Ezekhez alapkivitelben hatsebességes kézi váltó jár, míg a nyolcgangos automata extraként rendelhető.

Az autóhoz három felszereltségi szint, illetve egy M-es sportcsomag is választható. A felszereltségtől függően többek közt olyan extrákkal látták el az új 4-est, mint az intelligens távfény-asszisztens, a gyalogosgázolás veszélyére figyelmeztető Driving Assistant Plus, éberség-érzékelő és araszoló funkcióval ellátott sebességszabályzás.

Az új 4-es Cabrio magyarországi ára még nem ismert, de várhatóan drágább lesz majd, mint a kupéváltozatok. A 4-es sorozat legolcsóbb tagja hazánkban a 420d, melynek alapára 11,5 millió forint.