Íme, a Terminator-Dacia - Duster Detour tanulmány

2013.10.17. 06:17

A Dacia hobbiterepjárójának egyik fő erénye az egyszerűsége, de ez nem nagy segítség, ha tanulmányautót kell faragni belőle. Azért derekasan próbálkoztak, hogy legyen mit kiállítani a Johannesburgi Autószalonon, és amit nem sikerült megvalósítani, azt nagy szavakkal igyekeztek pótolni.

A gyáriak szerint az Duster Detour stílusa „Mad Maxos, egy kis Terminator beütéssel, egy kevés Dakar-homokkal”, ami az autót megnézve inkább vicc, mint hihető leírás. A Renault jelvény és az új, zilált első lámpatestek mellett a magasított futómű, a vaskos lökhárító-betétek, a két tetőre szerelt lámpa és a szürke-narancs fényezés hivatott némi változatosságot hozni az amúgy nem túl izgalmas formába. Így valószínűleg tényleg jobban vonzza a tekintetet, mintha simán ezüstszürkében állították volna ki a Dustert, de az az érzésünk, Terminator és Mad Max rá sem nézne, ha épp arra járna, a dakari homok pedig egy perc alatt elnyelné az utcai gumis autót.

Valószínű, hogy a következő években még több hasonló próbálkozást láthatunk a Daciától, hisz vége a nagy megújulási hullámnak – most egy darabig nem várható újabb modell a Renault spórolós márkájától.