Újra lesz De Tomaso Pantera?

2013.11.12. 16:55

A De Tomaso ugyan rég csődbe jutott, de a márkanév azóta is fel-felbukkan. Néhány éve egy befektető tett rá ígéretet, hogy feltámasztja a márkát, de végül csak a kormány eurómillióit vették fel, autót nem készítettek. Most azonban a nemrég a semmiből ismét felbukkant olasz sportkocsigyártó, az ATS szerezte meg a név használati jogát, így jó esély van rá, hogy ezúttal valóban lesz korszerű De Tomaso sportkocsi.

Az ATS terveit egyelőre nem ismerjük, de eddig már három sportkocsit mutattak, amelyet gyártani szeretnének – igaz, még egy olyan kép sem került nyilvánosságra, amelyeken ne számítógéppel előállított virtuális autó volna látható. Így tulajdonképp az ATS-ről sem állíthatjuk biztosan, hogy képes lesz a De Tomaso feltámasztására, de az eddigi vázlataikból az látszik, hogy legalább vannak elképzeléseik arról, hogy miként kellene az ilyesmit csinálni.

Az új tulajdonos számára persze az az elsődleges, hogy valamivel megalapozza a pénzügyi hátterét, de erre ott a megfizethető árú 300 Leggera, amelyből akár több ezer is elkelhet éves szinten. Az is elképzelhető, hogy ebből is készül majd De Tomaso változat, hisz Európán kívül az ATS márka alig ismert, a De Tomasóról viszont mindenki hallott már. Így a könnyű kétüléses nagyobb eséllyel indulhat Észak-Amerikában és Ázsiában az olyan bejáratott nevek ellen, mint a Lotus, a Caterham vagy épp a KTM.