Mégsem hibrid lesz az új Audi Quattro?

2013.12.16. 06:12

A tanulmány frankfurti bemutatója már komoly jelzésértékkel bírt, az új információk tudtában viszont egyértelmű: jön az új Audi Quattro. Kérdéses viszont, hogy mi lesz a hibridhajtással.

Éppen csak megismertük a Quattro második tanulmányát, máris elveti a Frankfurti Autószalonon megismert hibridhajtást az Audi. Iparági hírek szerint meggondolták magukat az illetékes döntéshozók, és a komplikált hibrid helyett visszanyúlnak a 2010-es tanulmány hajtásához. Eszerint az RS7-es villanymotorral támogatott ikerturbós V8-asa helyett egy 2,5 literes öthengeres turbómotort kapna kezdetben a Quattro. Ezzel mindenképp bukik az elmélet, miszerint csak hibriddel lehet majd kapni az autót, de azt talán még ne zárjuk ki, hogy lesz hibridváltozat is.

A Frankfurtban bemutatott Sport Quattro tanulmány
A Frankfurtban bemutatott Sport Quattro tanulmány

Még ha a 700 lóerősre hangolt hibridrendszert el is hagynák, a 2,5 literes turbómotor 340-360 lóerősre várható teljesítménye sem rossz vigasz. Különösen annak tudtában, hogy – szintén friss hírek szerint – a Quattro szerkezeti elemeiben nagy szerepet szánnak a karbonnak. A súlya jó eséllyel megállhat majd 1300 kilogramm alatt, ami ígéretesen hangzik, tekintve, hogy korábban 1800 körüli értékről is szó volt.

Ha minden jól alakul, már csak idő kérdése, és az Audi feltámasztja végre az 1991 óta pihentetett típusnevet. A fejlesztéssel kapcsolatos információk bíztatóak, 2015 elejéig azonban mindenképp várni kell az új Quattróra, amely érkezésével talán kiüti majd az R8-ast a márka modellkínálatából.