A britek harmada nem szeret vezetni

2013.12.22. 06:44

A britek harmada nem szeret autót vezetni – áll egy friss felmérés eredményében. A legnagyobb gondjuk a drága üzemanyag és a sok dugó, de sokan csak beleuntak az autózásba.

Egy brit nonprofit szervezet 2229 autóst kérdezett nemrég vezetési szokásairól. A felmérés célja az volt, hogy megtudják, az Egyesült Királyság lakói szeretnek-e autót vezetni. Bármely egyszerűnek is tűnjön, egy ilyen kutatás arra mindenképp jó, hogy rámutasson a közlekedés gyengeségeire, az autósok frusztrációját kiváltó okokra. Mint kiderült, a brit autósok hatvan százaléka a többi autós miatt ideges vezetés közben, és persze a rossz időjárásra is sokan panaszkodtak. A leggyűlöltebb forgalmi tényező az utakon a kamion lett, amiből egyre több van a brit utakon.

Meglepő módon, a megkérdezettek egyharmadának volt az a válasza, hogy nem, vagy már nem szeret autót vezetni. A panaszok közt az üzemanyagárak és a dugók hangzottak el legtöbbször, de az alanyok egy jelentős részét szimplán csak nem boldogítja, ha autót vezethet. Furcsa ezt egy olyan királyság lakóiról hallani, amely olyan autómárkákat adott a világnak, mint az Aston Martin, a Bentley, vagy mondjuk a Jaguar.