Kémvideón a kombi Mercedes

2014.01.01. 13:33

A Mercedes december közepén mutatta meg először leplezetlenül a C osztály legújabb generációját. Eddig azonban csupán a szedán változatot láthattuk, igaz, azt már akkor is tudni lehetett, hogy minden bizonnyal kombit és kupét is kapunk majd belőle.

A kombit eddig csak néhány kémfotón láthattuk, méghozzá erős álca mögé rejtve. Olvasónk most egy olyan kémvideót küldött be, melyen egészen közelről láthatunk egy tesztautót, mely a Stuttgart közeli forgalomban vesztegel. Igaz, az álcázás még mindig nem került le a kombi C osztályról, de a felvételek alapján azért már következtethetünk a formára.

Bár a szedánnal ellentétben itt pontos adatokat még nem ismerhetünk, de a gyáriak szerint a kombi esetében is nőtt a belső térkínálat és a csomagtartó mérete is az elődhöz képest. Mindeközben az autó tömegén mintegy száz kilogrammot sikerült faragni. A motorpalettán minden bizonnyal a másik karosszériaváltozattal osztozik majd a kombi is, így a 2,1 literes, 170 lóerős dízel mellett 1,6-os, 156 lovas és kétliteres, 184 lóerős benzines turbómotorból választhatunk a bevezetéskor. Később mind dízelből, mind pedig benzinesből bővül majd a választék.

A legújabb C osztály kombijának hivatalos bemutatójára sem kell már sokat várni, a januári Detroiti Autószalonra tervezik a teljes leleplezést.