Dubajból jön a legfurcsább Cayman

2014.01.13. 06:09

Dubajból érkezett extrém tuningcsomag a Porsche Caymanhoz. Az Alpha 1 európai szemmel nehezen feldolgozható, de nem kérdéses, hogy hamar elfogy belőle mindhárom darab.

A libanoni W Motors Lykanja óta nem kéne meglepődnünk azon, hogy olykor-olykor a Közel-Keletről is érkeznek egyedi sportautók. A tehetősebb arab államok persze továbbra is felvásárlóként erősek ezen a piacon, de az utóbbi időben mintha egyre többen látnák meg ebben az ületet arrafelé. Erre példa a dubaji székhelyű Royal Customs, amelynek ez a Cayman már a sokadik munkája; többek közt egy Panamerán is túl vannak már.

Az Alpha 1 csomagból három darabot árulnak, egy átépítésen egy hónapig dolgoznak. Ezalatt csupán a kasznit szabják újra, a hajtáshoz nem nyúlnak. Az eredmény az lesz, ami a képeken látható: sok-sok karbon, óriási szárny, nagy nyílások és egy jó eséllyel elszúrt légellenállási együttható. A hangsúlyos kiegészítők összképe egy-két szögből kissé aránytalan, de talán csak a mi szemünknek szokatlan így látni egy Caymant. Abban mindenesetre már most biztosak lehetünk, hogy a Royal Customs-nek nem esik majd nehezére összeszedni három ügyfelet, bár a csomag áráról egyelőre semmi infó.