Sportkocsival indítana az új autógyártó

2014.01.18. 06:48

Ha meghalljuk a David Brown nevet, jó eséllyel az Aston Martint évtizedeken át birtokló úriember jut eszünkbe, aki monogramját adta a DB modellekhez. Egy másik David Brown azonban most új autógyárat gründolt, és sportkocsikat szeretne gyártani.

A David Brown Automotive-ről egyelőre annyit lehet tudni, hogy nagyon angol, és hogy milyen emblémát képzeltek el maguknak. A cégalapító a Land Rover volt fődizájnerét, Alan Mobberley-t kérte fel, hogy segítsen neki egy új sportautó tervezésében. „Egy olyan autóra vágyom, amely a klasszikus sportkocsik minden erénye és stílusa mellett mindent tud, amit a modern technika kényelmi és egyéb téren adni tud” - nyilatkozta Brown, aki szerint ma nem lehet ilyen autót kapni, ezért úgy döntött, megépíti. A homályos utalások alapján valami retrós beütésű kasztnira számíthatunk, de se műszaki adatokat, se más részleteket nem árult el a tervről.

Természetesen korlátozott darabszámban szeretnék árulni az egyelőre Judi projekt néven futó autót, amelynek bemutatójára a hónapokon belül sor kerülhet. Hogy mennyire kell komolyan venni David Brown teremtményét, csak ezután tudjuk majd megítélni.