2014.02.02. 09:55

A BMW a márciusi Genfi Autószalonra tervezte legújabb modellje, a 4-es Gran Coupé hivatalos bemutatóját. Az autóról azonban már több fotó is kiszivárgott, a bajorok pedig úgy döntöttek, nem is takargatják tovább: a hivatalos gyári képek mellett a legfontosabb adatokat is kiadták.

Méretben nincs nagy változás a kétajtós változathoz képest: a kategória első négyajtós kupéjaként emlegetett Gran Coupé hossza ugyanúgy 4,6 méter, tengelytávja pedig 2,8 méter. A tetővonalon egy kicsit módosítottak: meghosszabbították és tizenkét milliméterrel megemelték - a gyáriak szerint így elegánsabb formát kaptak. A csomagtér 35 literrel hízott a kétajtóséhoz mérten, így 480 literes lett.

A motorpaletta csúcsát a 435i háromliteres, 306 lovas sorhatosa jelenti. Benzinesből kétliteres, négyhengeres turbómotort is kínálnak, kétféle teljesítményszinttel, 184 és 245 lóerővel. A kétliteres dízel 143 és 184 lovas változatban kerül a 4-es Gran Coupéba. Alapfelszereltségként minden kivitelhez hatsebességes kézi váltó jár, de rendelhető nyolcgangos Steptronic és Steptronic sport is. A bevezetéskor a 428i-hez és a 420d-hez kérhetünk xDrive intelligens összkerékhajtást. A bajorok kedvező fogyasztást ígérnek: a gyengébbik dízel 4,5 literrel is beéri, míg a csúcs-benzines 11,4-et kér városban.

A forgalmazást várhatóan nyáron kezdik meg, élőben pedig márciusban Genfben, és áprilisban New Yorkban állítják ki a Gran Coupét. A pontos árakat egyelőre nem hozták nyilvánosságra.