2014.02.03. 06:16

A jelenlegi Clio RS-nél is erősebb csúcsmodell bemutatására készül a Renault. A franciák a márciusi Genfi Autószalonon mutatják majd be a sportos újdonságot, melyről azonban pontos részleteket még nem tudni. A hírek szerint nem elképzelhetetlen, hogy a legújabb Gordini-változatot leplezik le.

A legutóbbi Gordini-emblémás Clio csupán felszereltségében különbözött az RS-től. Ezúttal azonban erősebb és gyorsabb is lesz majd a különmodell. Az 1,6 literes, négyhengeres turbómotorból várhatóan 230 lovas teljesítményt és 285 newtométeres nyomatékot préselnek ki, emellett egy kisebb fogyókúrát követően 25 kilogrammal könnyebb is lesz a Gordini. A 0-100 km/h-s sprinthez így mindössze 5,9 másodpercre lesz szüksége, végsebessége 250 km/h lehet.

Emellett tíz milliméteres ültetést is kaphat a Clio Gordini futóműve. Kívül szénszálas alkatrészek, 18 collos könnyűfém felnik, belül pedig sportülések és alumínium pedálok kelthetnek majd sportosabb érzetet. Úgy tudni, nemcsak kék-fehér fényezéssel rendelhetjük majd meg a Gordinit: tűzpiros alapon fehér csíkok, fehér vagy szürke alapon pedig kék csíkok díszíthetik a kasznit.

Az újdonságot tehát várhatóan a márciusban kezdődő Genfi Autószalonon láthatjuk először élőben. A Clio RS magyarországi alapára jelenleg 6,4 millió forint, az esetleges Gordini változatot ennél magasabbra pozícionálhatja majd a Renault. A forgalmazás megkezdéséről egyelőre nincsenek információk.