2014.02.06. 11:37

A Skoda eddig elsősorban a célszerű, nagy tömegben eladható modellekre koncentrált, de úgy tűnik, már a cseh márkánál is fontolgatják egy drágább rétegmodell elkészítését az Octavia alapjain.

A VisionC ennek lehet az előfutára: az alsó-középkategória tetejére illeszkedő modell a Passat CC-re emlékeztet, de persze fél számmal kisebb lenne annál. Az eddig közzétett egyetlen vázlat alapján a tervezők nem komplikálták túl a formát, de az alacsony háromszög-fényszórókkal és a lapos tetővel kellő agresszivitást vittek az összképbe ahhoz, hogy az autó messze a legvadabb Skodának tűnjön. A tanulmányról nyilván többet is megtudhatunk majd, ha a Genfi Autószalonon lehull róla a lepel, de már most elkezdett terjedni a pletyka, hogy 2015-ben megkezdődhet a gyártás, Octavia CC néven.

Tanulmányként már sok mindent láttunk a Skodától, ami nem valósult meg – többek közt klasszikus, kétajtós kupét is – de a VisionC-nek érzésünk szerint jó esélye van, hogy gyártásba kerüljön, hisz a Skoda márka már bőven elég erős ahhoz, hogy az Octavia RS-nél izgalmasabb modelleket kínáljon, és egy ilyen modell még tovább fényesítheti a márka arculatát.