Új Qashqai: a gyerekeknek a legbiztonságosabb

2014.02.27. 14:34

A megszokott módszertől eltérően ezúttal egyetlen autó eredményeit közölte az EuroNCAP. A Nissan Qashqai második generációja öt csillagot kapott, de a tesztelők külön is kiemelték, milyen hatékony védelmet nyújt a kisgyerekeknek.

A részpontszámok alapján a Qashqai hasonló szintű védelmet nyújt a felnőtteknek – ebben a versenyszámban 88% az eredménye – és a gyerekeknek, amire 83%-ot kapott. Ez utóbbi eredmény állítólag kivételesen jónak számít – a tesztelők szerint a 18 hónapok kisgyereket helyettesítő bábúval a Qashqai bánt eddig a legkíméletesebben. Emellett a tesztelők 79%-ot adtak a biztonsági berendezésekre amelyekből elég sokfélét kínál a Qashqai. Van benne többek között automata vészfék-funkció, elalvás-gátló berendezés, sávelhagyásra figyelmeztető készülék és táblafelismerő rendszer is. Bár a 69% az autó által elért legrosszabb érték, ezt a gyalogosgázolásos tesztre kapta, ahol így is bőven a jobbak közé tartozik.

Nehéz megmondani, hogy a Qasqai eredményeit milyen okból ismertették külön, de ez a tény, és a nagyszerű eredmények is a Nissan malmára hajtják a vizet, hisz számukra egyértelműen ez az egyik legfontosabb globális típus. Ha a Qashqai jól szerepel, az jó eséllyel meghatározza a Nissan idei európai szereplését is.