Vázlaton a szuperolcsó Datsun

2014.03.13. 11:17

A Nissan spórolós márkája ezzel az autóval várhatóan a Daciák alá tud majd ígérni, köszönhetően az orosz eredetű műszaki alapoknak. Vajon kapunk belőle?

Most, miután megszerezte a Lada irányítását, a Renault-Nissan szövetség elkezdheti kiaknázni az AvtoVAZ-ban rejlő lehetőségeket. Bár a cégcsoportnak már van néhány kompakt négyajtósa – ott a Lada Granta és Kalina, illetve a Dacia/Renault Logan – úgy látszik, látnak fantáziát egy újabb bevezetésében. A Datsun márkajelzéssel bemutatásra váró autó, amelynek egyelőre a nevét sem tudjuk, a Lada Kalina alapjaira épül, így alighanem készülhet ugyanazon a gyártósoron, mint orosz testvérmodellje, viszont egyrészt sokkal jobban néz ki a Ladánál – ezt nem csak a vázlatból tudjuk, de a korábbi kémfotókból is – másrészt olcsóbban kínálhatják a Logannál.

A nevesincs Datsun április 4-én mutatkozik be Oroszországban, de azt egyelőre megjósolni sem lehet, hogy megpróbálkoznak-e az európai forgalmazással, vagy csak a Szovjetunió utódállamaiban forgalmaznák a típust.