F1-es technika lesz az új GT-R-ben

2014.03.15. 08:44

Egy japán magazinban új fantáziaképek jelentek meg a következő év végére várható új Nissan GT-R-ről, de ennél sokkal érdekesebbek a japánok által kiszivárogtatott műszaki részletek.

Az új GT-R a hírek szerint megirigyelte a Porsche 918-as és a LaFerrari hibrid technikáját, és egy KERS-szerű rendszerrel támogatja meg a jól ismert 3,8 literes, dupla turbós V6-ost. Az elektromos részt a Williams szállítaná, vagyis feltehetően a lendkerekes rendszerüket építené a Nissan az alapoktól újratervezett GT-R-be. A rendszer összteljesítményét 800 lóerőre tippelik, de az ilyen évekkel előre behasalt számokat jobb fenntartásokkal kezelni.

Azt viszont szinte biztosra vehetjük, hogy a következő GT-R a mai trendeknek megfelelően valamilyen hibrid hajtást kap majd, és nem nehéz megtippelni azt sem, hogy kiket szeretnének lenyomni vele. Az évek óta tartó nürburgringi köridős csatározást úgy tűnik, a Porsche lassan kinövi, de a Nissan legutóbbi produkciója arra utal, hogy náluk még mindig ez a legfontosabb mérce.