Beleza, a lopakodó luxus

2014.04.02. 12:22

A Lexani nevet eddig elsősorban a piac leghivalkodóbb, túlméretezett, csillogó-villogó alufelnijeiről ismertük, ám a cég egyik részlege, a Lexani Motorcars luxusautók kialakításával is foglalkozik. Legújabb kreációjuk, a Beleza kívülről csupán egy sötétített üvegezésű Mercedes Sprinternek látszik, belül viszont komplett kétszobás luxuslakosztály található.

Azt ugyan meg lehet kérdőjelezni, hogy a vastagon lakkozott fa, a kétszínű bőr kárpitok és az arany díszítések mennyire alkotnak ízléses harmóniát, ám az tény, hogy a kivitelezés annyira igényes, amennyire csak lehet. A magas és hosszú felépítményű Mercedes minden ablakán lehúzható roló védi a bent ülők privát szféráját, belülről azonban képernyőkön és kamerákon keresztül szemmel tartható a külvilág. A négyszemélyes utazókabin falán csupán egy minibárt helyeztek el néhány kisebb képernyővel a szélein – bár itt a fotelek masszírozni is tudnak – de a másik helyiségben, ahol szintén akad egy kétszemélyes kanapé, 46 hüvelykes LED-tévét találunk PS3 konzollal és egy Bose hangrendszerrel összekötve. A tévé alatt konyhapultot találunk, beépített kávégéppel.

Ez már a szint, ahol az összes aranyszínű részlet valóban arannyal futtatott fémből készül, a padló valóban faburkolatú, és a bőr is a legjobb minőségű, ám ennek már az árát is megkérik. Alsó hangon is 250 ezer dollárt kérnek egy ilyen átépítésért, a csúcsváltozat viszont akár félmillióba is belekerülhet, ami átszámítva úgy 110 millió forint. Ennyiért már bármilyen luxusautót meg lehetne venni, de egy ilyen átépített Sprinter sokkal több helyet és sokkal kisebb feltűnést jelent – aki sokat utazik, annak alighanem sokkal jobb egy ilyen, mint bármilyen csúcs-limuzin.