Ilyen lesz az új Porsche-központ

2014.04.27. 10:03

Célegyenesbe érkezett a Porsche új amerikai főhadiszállásának építése: a Georgia állambeli Atlantában épülő hétemeletes épületkomplexumra hamarosan a tető is felkerül. A német vállalat összesen mintegy százmillió dollárt, vagyis több mint 22 milliárd forintot fektet be a munkálatokba.

Az új központban nemcsak a mindennapi tennivalók zajlanak majd. Az ügyfelek is számos szolgáltatást igénybe vehetnek, így lesz többek közt restaurátorműhely, a felújított klasszikusokból pedig tárlat is nyílik. Emellett több étterem is a látogatók rendelkezésére áll majd. Az épületek alapterülete összesen 21 ezer négyzetmétert tesz ki.

Az atlantai központ mellé terveznek egy vezetéstechnikai centrumot is (Porsche Experience Center), mely egy 2,5 kilométeres pályából és különböző vezetéstechnikai feladatok gyakorlásához kialakított területekből állna. A létesítményhez tartozó parkoló 650 autó befogadására lesz képes.

Ha minden a tervek szerint halad, a Porsche központja még az idei évben elkészül. Ez azt jelentené, hogy a hatalmas komplexum felépítése mindössze két évet vesz igénybe – a munkálatokat ugyanis 2012 novemberében kezdték meg.